Alle hoeken…

De Weggeefhoek is een hoek waar mensen hun spullen weg kunnen geven. GRATIS, superlief, ik ben van dit soort kleine dingen voor de medemens en doe er aan mee! Maar de Weggeefhoek is wel iets wat mij erg triggert tot schrijven…

Weggeven. De naam zegt het al. Als je toch stiekem meldt iets te willen hebben voor je waar, al is het maar een zak snoep, word je post door ongeveer 15 leden in de reactie vriendelijk onderuit geschoffeld: ‘DIT IS EEN WÉGGÉÉFHOEK !!!!UITROEPTEKEN!!!!! EN IK HEB CAPSLOCK AAN OMDAT JE ZO DOM BENT MAAR IK BEN NOG DOMMER WANT IK BEN DE 15E DIE REAGEERT MET HETZELFDE ANTWOORD’.
Zo gaat het ook als je iets zoekt. Want dat moet op een andere hoek. Instructies volgen verderop in mijn blog.

Nu resulteert zo’n Weggeefhoek in best leuke reacties en hier en daar een woordspeling, of is het nou woordspelling? Regel is dat als je geïnteresseerd bent in het aangeboden goed, je je interesse kenbaar maakt in een reactie. Als eerste verbaas ik me bijzonder over het feit dat bijna niemand ‘interesse’ goed kan spellen. Zeker 90% van de leden maakt zich hier schuldig aan. ‘Intresse’ is de meest voorkomende fout, maar ook ‘intressen’, ‘inetresse’ en ‘interse’ komen voorbij. Ik erger me er aan en denk dan: ‘Hoe moeilijk kan het wezen, de 1e die het goed schrijft krijgt mijn spullen.’ Dan hoef ik tenminste niemand te verloten.

Want… als er meerdere zielen intresse hebben getoond dan is er een probleem. Want dan moet er geloot worden. En hoe omschrijf je dat nou weer? ‘Ik verloot iemand bij meerdere intresse’? Of ‘ik lood zelf’? Mijn ergernis >>> *loading*.

Daarnaast worden er de vreemdste spullen aangeboden. Een latenbodem bijvoorbeeld. Of wat denk je van een dieplaaier vriezer. Of een plant die aan één kant kaal is ‘wegens tegen muur aan gestaan.’ Het mooiste was de enorme Hema onderbroek, maat XXL-tot-onder-oksel. Hij ging ook nog als een warm broodje over de toonbank, en hij moest verloot worden onder een aantal echte sexy Weggeefhoekers (dát is pas een leuke woordspeling).

Ik geloof door die onderbroek ook in het nut van de Weggeefhoek. En ik zie ook voor me dat er iemand met laag budget heerlijk slaapt op de latenbodem en de volgende dag in haar nieuwe enorme onderbroek heel diep bukt om een bammetje op te vissen uit de dieplaaier. No way dat iemand je bilspleet ziet: je enorme onderbroek zit veilig onder je oksel!

Oh, en een vriendelijk verzoek van de beheerder: ‘Verwijder je advertentie als het spul is opgehaald!’ Sommige leden nemen deze missie over door overal met ‘verwijderen!!!!’ op te reageren. Met als resultaat dat ik alle – al lang vergeven – troep nóg een keer op mijn tijdlijn zie verschijnen.

Een leuke bijkomstigheid: wij spelen Weggeefhoekje op de familie-app. Hilarisch! Als iemand iets kwijt wil, zet je het eerst op de app, family first! Daarna gaat het los. We proberen op de meest originele manier ‘interesse’ te schrijven en ik ben al verschillende keren verloot. Aan wie blijft nog een verrassing. Zo spannend!

Zoals beloofd hier de tips: Naast de Weggeefhoek heb je ook ‘de Verkoophoek’, ‘de Zoekhoek’ en ‘de Gezochthoek’. Ook zo leuk! Alles wat je niet op de Weggeefhoek kwijt kunt, mag hier, legaal en zonder boze reacties! Ben je op zoek naar iets specifieks of bijna de wanhoop nabij omdat je verzameling moestuintjes of flippo’s nog niet compleet is? Zet het op de Gezochthoek of de Zoekhoek. Altijd mensen die je kunnen helpen.

Wil je 2 euro voor je oude meuk? Dan biedt de Verkoophoek uitkomst. Tip: geen dingen die duurder zijn dan 10 euro. Dat werkt niet want de leden zijn snaaiertjes hoor! Tenzij het een platte televisie is voor 25 euro. Die wil IEDEREEN. Daar wordt zelfs ruzie over gemaakt in de reacties en proberen de geïnteresseerden te bepalen aan wie de verkoper de tv gaat verkopen. Ik ging stuk! Ik heb gereageerd met: ‘Ik pak de popcorn erbij!’

Ik had nog 20 voorbeelden, maar ik houd het hier maar bij. Popcorn, real life entertainment en genieten van het feit dat mensen zo goed zijn hun spulletjes te willen delen met anderen. Ik houd van onze gulle samenleving!

♡Jells