Bob

Mijn auto heet Bob. Dat weet iedereen. Omdat hij alcoholvrij rijdt vooral. Want ik vind drank en verkeer not done. In geen enkel geval. Nooit niet. Maar daarnaast is Bob ook een stoere naam. Het past bij zijn stoere zwarte jas, de knalrode gordels, leren bekleding en de kekke plastic aluminiumkleurige uitklapventilatoren. Ik houd van Bob, echt waar.

Bob was drie jaar geleden de weg naar de vrijheid. Hoe heerlijk is het om na een paar maanden een auto delen met je ex, ineens weer alle kanten op te kunnen! Vroooeeem, ik ging de wijde wereld in!

Bob draagt daarom de trofeeën van uitstapjes aan de binnenspiegel: Bijvoorbeeld een konijnenpoot van de kermis omdat ik 9 vingers van 2 handen afschoot. Ik was echt best goed en die kermisvent beweerde dat ik met mijn kermisgezel zou trouwen door die konijnenpoot. Dat is mislukt. Verder hangen er een stuk of 8 sleutelhangers van vakanties en citytrips uit allerlei landen. En natuurlijk een BOB sleutel, de oranje-versie. Alles hangt aan het knalroze lintje wat me er tijdens mijn rondreis door Engeland aan herinnerde dat ik links moest rijden. Ik verwacht dat die hele binnenspiegel nog een x naar beneden dendert door het gewicht. Bij drempels houd ik de hele bos vast, want ik verdenk hem van die ster in mijn voorruit vlak onder mijn spiegel.

Van de week had ik een schaammomentje, en ik denk dat ook Bob het schaamrood op zijn bumper had staan. Ik reed naar mijn werk, had de radio vrij/kei hard en schreeuwde luidkeels mee met – bijvoorbeeld – Hazes en zijn vlieger. Ik zag een man die achterstevoren op zijn fiets zat en naar me keek. ‘Laat me lekker foute muziek luisteren,’ dacht ik nog! Tot het nummer een pauze inlaste en ik HÈÈÈÈÈÈNG hoorde! Wat bleek: ik reed zo’n beetje 85 in zijn 2 en de toerenteller tikte met gemak de 5000 toeren aan. Dan maak je dus echt veel herrie en ik bleek wat schakeltjes gemist te hebben.

Ik heb de meneer op de fiets maar een tandensmiley toegeworpen. Ik zag hem denken: ‘Blond zijn en auto rijden is niet makkelijk.’ Achteraf ben ik wel blij dat Bob niet ontploft is. Kan dat? Vast niet.

BOB, die krijg je niet over zijn toeren!

♡Jells