De Facebookrellen van mei

Wat een dag gisteren! Ik maakte tussendoor even een blog over de Weggeefhoek ;-). Die werd door een aantal mensen gedeeld in allerlei hoeken en gaten. En voor je het weet, krijg je heul veul reacties, overwegend positief maar ook negatief. Zo gemeen als mensen op die Weggeefhoek zijn, zo gemeen doen ze nu ook tegen mij. Boehoehoehaha 😂😁! Ik heb nog nooit zoveel lachsnuifjes gehad op een dag.

Wat lezen mensen toch slecht en wat is het moeilijk om begrijpend te lezen. Er is niets mis met het fenomeen Weggeefhoek, maar wel met het weinig aandacht besteden aan de manier van schrijven. Schaapjesgedrag. En erger nog: elkaar digitaal afmaken alsof een peper- en zoutstel een zaak van leven en dood is.

Er zijn altijd mensen die zich aangesproken voelen. Maar, eerlijk en scherp: dat is hun eigen probleem, aan jezelf werken is ook een optie. Het doet me een deugd dat voor de laatste weggevertjes van de Weggeefhoek bijna iedereen ‘interesse’ had. Trots als een aap was ik op mijn Weggeefhoekvrienden en ook een beetje op de wereldverbeteraar in mij!

Ik had tranen in mijn ogen om de reacties op Facebook. Want die MyJells, die zegt dat intresse fout is, zet zélf veel fouten in haar blog! Latenbodem bijvoorbeeld, dat moet lattenbodem zijn. Maar het gaf niet hoor, het stukje was evengoed erg leuk. Ja mevrouw, speciaal voor u schreef ik deze blog!

Bijzonder zijn de ‘haatberichtjes’ met aannames. Dat is nu nét waar dingen mis gaan: de aannames. Dat ik ‘als blogger’ heel de dag uit mijn neus eet, tot ik een onderwerp voorbij zie komen waar ik los op kan gaan. Natuurlijk! Ik heb geen baan, geen kind, doe geen vrijwilligerswerk naast mijn baan, sport niet en heb geen sociaal leven. Daarnaast is snot heel voedzaam.

Ik begreep uit één reactie ook dat ik altijd een overvloed aan geld heb gehad. Zodat ik nooit liefdadigheid nodig heb gehad en daarom zo denigrerend kan doen over een Weggeefhoek. Ja, ik woon in een paleis en hang nu op mijn fluwelen bank terwijl ik een kwakje kaviaar van mijn rechterpink lik. In werkelijkheid heb ik denk ik nog geen 25% van wat ik bezit nieuw gekocht. De rest komt van gulle gevers, Marktplaats of de Kringloop. Maar ben ik een droeftoeter geworden? Welnee, met dankbaarheid voor alle liefdadigheid die ik mocht ervaren toen ik het nodig had, zuinig zijn en vechten voor mijn leven, kwam ik waar ik nu ben. Stoer? Ja! En dat mag.

MAAR YES YES YES! Daar kwamen ook de medestrijders, heel veel lieve, leuke positieve berichtjes en reacties, delers, nieuwe likers, de ‘You go girls!’ en het idee voor een fanpage :-P. Thanx! Mensen die snappen waar voor mij mijn blog om draait: schrijven voor (minimaal) een glimlach! En ik weet zeker dat ik dat gisteren voor elkaar heb gekregen, bij minimaal 6200 mensen die mijn blog tot nog toe gelezen hebben! Die paar meutjes… ach… ik hars mijn rug nog een keer, lekker glad!

Mijn wens voor vandaag:
* Liefde voor mijn positieve medemens;
* Hoop voor de 0,64% die humor niet kunnen waarderen;
* Een Weggeefhoek met leesbrilletjes voor de mensen die niet goed kunnen lezen.

Fijne dag Nederland!

♡Jells