Hot hot hot!

Holie molie, wat is het warm! Normaal ben ik niet zo van de posts over landelijke omstandigheden. Iedereen kan zelf namelijk wel zien dat het gesneeuwd heeft, dat Sinterklaas er is, dat er vuurwerk afgestoken wordt met oud en nieuw en dat het BBQ-weer is.

Maar vandaag mag het. Het is namelijk belachelijk dat je dinsdag nog met je winterjas loopt en dan vrijdag je bh goed moet vasthouden omdat je er anders uitzweet. Ergens gaat er dan iets mis met mijn inwendige thermometer, hier valt niet tegenop te acclimatiseren!

Naast het feit dat er na iedere beweging overal water uit mijn lijf lijkt te stromen, vind ik het heel erg dat ik opzwel wanneer het warmer is dan 25 graden. Ik weet zeker dat ik 15 kilo zwaarder ben nu. Ik heb de aandacht van ongeveer 5 kilo weten af te leiden door een korte broek aan te trekken. Dat is bijzonder, want ik draag bijna nooit korte broeken. Omdat ik witte benen heb, die daardoor dus ook nooit bruin worden. It’s the circle of life…

Maarrrr vanmorgen bedacht ik dat ik ergens nog een proefmonster had: zonnebrandmelk met een tintje. I-de-aal! Helaas waren mijn benen wel ietsie groter dan de inhoud van de mini tube van 3ml. Dat heb ik opgelost door verder te smeren met foundation, want een half wit been leek me raar. En nu kan ik dus paraderen en zorgen mijn benen ervoor dat mensen niet zien dat ik vandaag 15 kilo meer weeg.

Het ontplofmomentje van de dag had ik in de auto, 131.465 graden zei de thermometer in de auto en ik geloofde het meteen! Een korte broek heeft zeer zeker ook nadelen. Ik zat direct ssshhhhjjj met mijn beenhuid vastgesmolten aan de leren bekleding. Dan is het dus hard knijpen met je kont om je bovenbenen vrij te houden van de stoel en ik denk dat de buren hebben gedacht dat er allerlei rare handelingen plaatsvonden op de voorstoel. Op mijn rechterhand heb ik de afbeelding van mijn (deels metalen) pook nu staan, die was zo heet dat ik met twee vingers moest schakelen.

Ik las op de familie-app ook de meest gekke dingen, of dat nou komt door de warmte?? Zo had mijn broertje een poeltje kokend zweet in zijn navel, gelukkig zag je dat niet op de foto die hij meestuurde. Hij wilde graag een huis met een stukje zee. Lijkt me het beste idee van Nederland. Gekker was echter dat mijn moeder zat te breien onder een parasol. Breien?! Wat dan? Een lekkere warme sjaal? Ik kreeg toen zelfs zweet door aan sjaals te dénken.

Maar als ik zo eens naar buiten kijk, is die sjaal echt zo gek nog niet, want de lucht zegt dat er regen en onweer aankomt. Ook al zoals altijd in Nederland. Ik krijg van die stilte voor de storm altijd een beetje de zenuwen. Maar ik zeg ook: laat maar komen, dan is het morgen weer een normale 20 graden en weeg ik 15 kilo minder! Zo gaat dat.

Op naar Maastricht. Daar waar vast en zeker weer één of ander avontuur op me ligt te wachten…

♡Jells