Jells zoekt Cleopatra!

Ik had dit jaar geen goede voornemens, behalve wat minder eten om zo een ideaal gewicht te bereiken. Nu komt er helemaal geen grap, maar ik ben al 75 kilo kwijt binnen een maand, ik ben namelijk weer vrijgezel. Dat was effekes heus jammer, maar inmiddels gaat het weer oké.  Het hele gebeuren zorgde alleen een beetje voor een radiostilte qua typsels, dat spijt me! Daarom dit keer een extra lange én leuke…

Een dingetje wat ik geërfd heb uit mijn verbroken relatie, is een geboekt weekend Rome, wat ik niet meer kan annuleren. Nu mocht ik van mijn ex-vriendje kijken of ik iemand anders kon vinden, dat is fijn! Maar toen werd het een probleem, want iedereen die ik vroeg had een zeer plausibele reden om niet mee te kunnen. Ik denk dus niet dat het aan mij als gezelschap ligt. Daarna ging iedereen ‘leuke’ mensen voor mij verzinnen die mee konden. Dus voordat ik met mijn oude glazenwasser naar Rome moest, ben ik afgehaakt en heb mijn eigen plan getrokken.

Afgelopen week tijdens de lunch op het werk hoorde ik dat ik raar was én uniek: ‘Zo eentje waarvan er geen 13 in een dozijn gaan.’ Dat is dan duidelijk. Ik heb het positief opgevat, zo ben ik. Maar die rare unieke dozijnheid bracht me natuurlijk wel weer op een idee: Ik ga eens kijken of ik via een typsel een Rome-maatje kan scoren!

Stap één was Transavia mailen: Hai, hier Jells! Of het écht zo is dat ik naast de wijzigingskosten, ook nog de dagprijs van het ticket moest betalen. Dan had het hele feest niet doorgegaan namelijk. Maar Nelleke, van het Service Center, stuurde het volgende: ‘We hebben besloten dat als jij een goed woordje voor ons doet bij je volgers, wij gratis een goed reisje voor je volgers regelen. We hopen ze alle 338 terug te zien op de vluchten van Transavia.’ Zodra ik mijn Cleopatra gevonden heb, mail ik Nelleke en dan boekt zij het ticket gratis om. Ik hou van Nelleke, ze is een topper.

Dus: Wie gaat er met mij mee naar Rome? Ik heb niet zoveel eisen, maar wel een paar dingen die helpen om het cupergezellig te maken. Cuper is de overtreffende trap van super, dus gezelliger kan het niet.

Wat houdt het in?
Een voetreis naar Rome in één weekend lijkt we wat ambitieus, we gaan dus vliegen! Op 11 maart ’s morgens op een takkenvroeg tijdstip vanaf Rotterdam Airport, kwantiteit van het reisje gaat vóór kwaliteit van je uiterlijk. De terugreis is op 13 maart ’s avonds laat. Eén dag vrij nemen is dus genoeg: maandagmorgen zitten we gewoon weer fris en fruitig op het werk. Misschien laat ik fris en fruitig even weg…

Je krijgt twee hotelovernachtingen op één van de mooiste plekjes in Rome. Geen idee of dat ook echt zo is want ben er nog nooit geweest, maar ik maak het even aantrekkelijk. Oh, het is inclusief ontbijt, dat vind ik dan weer wel een pré. We kunnen de eierkoeken en Snelle Jelles thuislaten dit keer.

Wie zoek ik?
Ik zoek een gezellig, maf, vrolijk en positief vrouwmens die BIFI-worstjes lust. Dat laatste is standaard equipment op een stedentrip met mij. En zo’n grote Milka chocolade reep. Ik zoek een vrouw die niet aan me zit als ik halfnaakt door de hotelkamer loop, maar die ook niet zo preuts is dat ik niet mijn vreugdedansje kan doen in bh en string. Ze moet met mij in een tweepersoonsbed durven. Ik beloof op mijn beurt plechtig dat ik ook niet aan jou zal zitten, een pyjama zal meenemen en niet zal snurken. Ik snurk schijnbaar soms heel zacht en lieflijk, maar ik denk dat het moment van betrappen meer een gevalletje ‘snot’ was. Een geluidsopname is vooraf overdraagbaar, dan kun je altijd nog afhaken.

Omdat ik niet wil discrimineren: een jongeman lijkt me ook geweldig (Freek Vonk is al aangedragen door verschillende personen), maar dan vervalt het aanbod van de hotelkamer. Die mag je zelf dan even bijboeken. Een tweepersoonsbed delen met een wildvreemde man gaat me namelijk nét iets te ver. Samen een beschuitje eten kan dan wel weer, voor dat ontbijt heb ik tenslotte betaald.

Wat gaan we doen?
We gaan de 100%Rome-wandelingen-marathon lopen, een beetje conditie is dus wel fijn. Wandeling 1 wordt in het vliegtuig al gepland want daar starten we vrijdag gelijk mee. Je ubercoole wandelpatta’s mogen mee, maar je kunt maar 10 kilo (hand)bagage meenemen, dus normale schoenen zijn ook oké.

In het geval van stedentrips vind ik de buitenkant belangrijker dan de binnenkant. Dus geen musea voor mij, tenzij je me kunt overtuigen dat ik bij het overslaan van een museumbezoek niet door kan met mijn leven. Ik ben dus het liefst buiten, op zoek naar moppige straatjes, mooie gebouwen en de Starbucks (maar die hebben ze niet in Italië, zo stom).

Ik houd van te gekke foto’s maken, en aangezien ik fantasie te over heb, moet jij vast wel eens op rare plekken de klikker indrukken. Je helpt me in de jacht naar de leukste sleutelhanger van Rome voor aan de binnenspiegel van mijn auto. Da’s traditie.

Verder móét ik op tijd eten, anders ga ik serieus raar en uniek doen, dus ik heb met regelmaat wat voer en thee nodig. Zo op gezette tijden is best fijn, bijvoorbeeld 8.30 – 10.30 – 12.30 – 15.30 en 18.00 uur. Bij dit schema gedij ik fantastisch, en verder ben ik niet autistisch.

Een avondje Italiaans barren lijkt me gezellig, asjeblieft geen grote discotheken maar de Italiaanse kleine gezelligheid. We staan niet te laat op (8.30 uur ontbijt had ik net geschematiseerd), dus hier moeten we ’s avonds een pietsie rekening mee houden. Als je dronken wordt, verkoop ik je aan een oude vieze Romein.

Wat kost het jou?
Bakken met energie, 3 dagen en het onderste laagje van je voeten. Ik ben echt heel lief, maar geen financiële filantroop en eigenlijk gewoon iemand met te weinig geld. Dus ik vraag aan jou 2x bruschetta met tomaat als lunch en voor ’s avonds bijvoorbeeld 1x pizza en 1x pasta. Oh, en wat drinken bij het eten om het af te maken. Het vervoer wat we daar eventueel nodig hebben delen we gewoon, het is zo onzinnig om achter elkaar aan te rijden.

Hoe gaan we het regelen?
Jij gaat mij uiterlijk 5 februari een tof, origineel maar niet te lang berichtje sturen via info@myjells.nl. De link van dit bericht op Facebook delen zodat ik heul veul Cleopatra’s vind is lief. Na het lezen van alle 338 aanmeldmailtjes en het checken van 300 Facebook accounts ga ik uit alle aanmeldingen iemand kiezen die ik misschien niet (zo goed) ken, maar me wel tof lijkt!

♥ Jells

Viva Roma con Jells! Een beetje raar, maar zoooo leuk! Like www.facebook.com/myjells gewoon even als je niets wilt missen van dit avontuur!