Liefdesdiscriminatie

Ik was licht gepikeerd toen ik een reclame hoorde over ‘dating voor hoger opgeleiden’. Of eigenlijk wond ik me best wel op. Zeker toen ik, na het radiobericht, op tv nog een ándere slimme-mensen-database voorbij zag komen. Want wat de hek, waarom moet je daten voor hoger opgeleiden hebben? Daten voor anders geaarden en 70+ers kan ik inkomen, maar hoger opgeleiden? Pf! Hoewel ik gelukkig en voorzien ben, voelde ik me beledigd. Want waarom zou ik niet kunnen matchen met iemand die een lagere of hogere opleiding heeft dan ik? Maar érgens snap ik het. Een klein beetje.
image
Ik heb namelijk ook eens vier blauwe maandagen een datingsite geprobeerd. Uiteraard zat mijn profiel gelikt in elkaar: prima foto en een tofachtige manier van mezelf presenteren. Hier en daar een beetje gek: je kent me wel. Maar niemand had me gewaarschuwd voor de 20 berichten per dag. Wat Was Dat Druk!!! Ik kreeg er stress van.

De ene reactie was nog simpeler dan de andere. Sommigen konden niet typen, herstel: de méésten konden niet typen. Heel erg, maar daar knap ik direct op af. En slechte openingszinnen zijn zwart op wit nog erger dan real life! Zo typte Leon: ‘Hallp, wil je ook zo es naar mijn lacheb, ahah?’ Punt. Dat was het dan. Wat denk je zelluf?! Zo mijn best gedaan op een intelligent profiel en dan dit? DELETE! DELETE! DELETE! Maar nee, met mijn goeie hart heb ik werkelijk álle aanbidders keurig netjes afgeschreven, welliswaar copy paste hetzelfde keurig nette antwoord, maar toch.

Eentje sprong er uit! Schreef perfect Nederlands en was ook nog origineel enzo. Toen was ik om, wat een blijdschap! Dus dat werd appen. Op dag 2 ging hij bellen, vertelde hij zijn echte naam en daar kwam de vrachtwagen: denderdedender, zo over me heen. Hij stopte niet meer met bellen, en toen ik niet meer oppakte van benauwdheid, ging hij nóg meer bellen. En hoewel we elkaar nog maar een paar dagen ‘kenden’, was hij toch wel heel zeker van het feit dat we gingen samenwonen, en hadden de Chinese wijsgeren in zijn dikke astrologische boek een mooie toekomst voor ons uitgestippeld. Inmiddels kreeg ik er díkke stress van en reageerde niet meer.

Het gekke was echter, dat hij geen foto wilde sturen. En toen hij die eindelijk stuurde op dag vijf van wat een eeuwigheid leek… nah ja, ook iets met een vrachtwagen. Toen ik van hem af wilde, bleek dat lastig. Ik bracht het heel voorzichtig, want hoe dan ook haat ik het om mensen te kwetsen. Maar ik bereikte toch dat hij huilend zijn psycholoog had opgebeld vanwege de vijf geweldige dagen met mij in zijn denderende vrachtwagen. Die ineens stuk was. Ik had serieus medelijden, dat meen ik echt. En stress op het niveau paniek, want hij bleef nog steeds contact zoeken. Blokkeren bleek de enige oplossing.

Uiteindelijk heb ik een andere leuke jongeman (die zijn naam goed kon schrijven) proberen te verslaan met een marathon bowlen. Een uitputtingsslag, want met z’n 2en bowlen betekent ongeveer 80x gooien. Ik heb nog nooit zoveel punten gescoord. Er heeft ook nog nooit een man zo vaak naar mijn kont kunnen kijken tijdens de eerste date…

Ik ben geen opgever, maar met een week had ik het internetdaten bekeken en heb ik de site gelaten voor wat het was. Dan had ik het nog lang uitgehouden. Ik snap nu, na de Leons en vrachtwagens van deze tijd, een klein beetje waarom je kunt daten voor hoger opgeleiden. Een directe schifting van kaf en koren. Echter… daar vallen mensen zoals ik wel tussen wal en schip. Ik ben níét hoger opgeleid, mag me níét inschrijven voor het bolleboos-zoekt-bolleboos-clubje, maar ik ben ook weer niet te simpel om te schijten. Waar moet ik me, hypothetisch gezien, dan inschrijven?

Wat ik wel weer heel komisch vond, is dat de commercial die ik vijf keer op een avond voorbij zag komen op tv, half ingeslikt werd om ruimte te maken voor de volgende commercial: ‘………, dating voor mensen met ni(slik).’ Mensen met wat? Nierstenen? Niesbuien? Ik kon het niet laten om hen even te melden dat dit niet van een hoog niveau getuigde. Ze hebben niet gereageerd. Ze hadden blijkbaar ook geen gevoel voor hu(slik)….

♡Jells