Met Freek in het wild

Het was even stil in blogland. Dat kwam omdat ik op vakantie was, en vakantie is vakantie! Ik was samen met Freek op vakantie, weliswaar niet dé Freek Vonk, maar mijn eigen Freek 2.0.

Vóór de vakantie heb ik nog nooit zoveel Freeks voorbij zien komen, mijn leven draait al maandenlang om Freek. Mede dankzij de Freekplaatjes die je bij de plaatselijke supermarkt kon sparen. 160 Stuks, ik was zo blij dat het boek vol was. Mama met een missie werd het. De plaatjes die over waren, hebben we gisteren tijdens een regenbui op twee grote vellen geplakt. Dus nu heb ik twee posters met nóg meer Freek, die ik gedoneerd heb gekregen van Owen. Ik hang ze boven mijn bed.

Van Sinterklaas kreeg hij een dubbel-dvd van Freek: ‘Freek op safari’ en ‘Freek in het wild’. Toen ik op een gegeven moment ‘Freek in het nieuws’ (dat is een laatste versie) zag, zei ik: ‘Kijk Owen, daar is Freek.’ Hij keek eens goed en zei: ‘Oh, bestaat Freek dan in het écht?’ Aangezien hij net had gehoord dat Sinterklaas niet bestaat en Zwarte Pieten eigenlijk gewoon wit zijn, was het heel logisch dat hij dacht dat Freek nep was. Ik kan je zeggen: Freek is heul echt!
image

Freek was dus ook erg aanwezig tijdens mijn vakantie. Net zoals veel huisvrouwen vast en zeker van Freek fantaseren, gaat Owen ook van Freek fantaseren. We hebben regelmatig een blauw gestreepte skink voorbij zien sluipen, hij heeft 5 bloedzuigers in het huisje ontdekt en er zwommen in onze vijver heuse anjoemara’s. Voor slangen was hij overigens heel bang, die voorliefde heeft hij dan weer niet van Freek geërfd. Toen we één keer als een echte Freekfamilie illegaal langs een maïsveld slopen, en ik allerlei oer geluiden en gesis produceerde om het nóg echter te laten lijken, was hij doodsbenauwd en wilde hij zo snel mogelijk terug.

Freek 2.0 ontwikkelt ook een eigen taal dankzij Freek 1.0. Zo is alles tegenwoordig ‘hándig!’ en ‘gáááf!’ en roept hij als hij vertrekt luidkeels ‘laterrrr!’ Het mooist zijn alle uitspraken die regelrecht gekopieerd zijn van de dvd. De grote karper die hij in de vijver zag (die was wél echt) stond hij vol ontzag te bekijken: ‘Oooooooh mán! Dit is echt een kínderdroom die uítkomt!’ Dat resulteerde in een snuifje van de buurman. Toen ik vroeg waar dát nou weer vandaan kwam, zei hij, en ik had het moeten weten: ‘Ja, dat zegt Freek toch ook bij de witte haaien.’ Ik zag ook bijna geen verschil tussen de karper en een witte haai, dat is natuurlijk ook zo. Verder leeft hij vast in hondenjaren en is hij eigenlijk 42 jaar oud in plaats van 6.

Tip van de kleine bioloog (doe er je voordeel mee) was ook om mijn oksels goed droog houden, anders had ik vast en zeker okselrot tijdens de vakantie. Of Freek 1.0 de okselrot verzonnen heeft weet ik niet. Ik durfde het niet te googelen omdat ik bang was voor de eventuele afzichtelijke okselfoto’s. Ik ben nu weer in de verleiding, maar ik moet nog eten dus ik doe het toch maar niet.

Maar eerlijk is eerlijk, ik heb Freek ook wel een beetje misbruikt. Want zonder Freek zou Owen nooit de zee ingegaan zijn terwijl hij wist dat er zee-egels rondstuiterden. En zonder Freek zou die mini-heremietkreeft, die een dag zijn huisdier was, nu mooi dood zijn. Het beest moest namelijk mee naar huis, levenloos welteverstaan. Hij wilde ook zijn huisje slopen, want hij wilde weten hoe zijn nieuwe vriend er naakt uit zag. Maar ik begon gewoon iedere keer met ‘Freek zou…’. En de naam van een BNer noemen helpt echt hoor! Door Freek liep Owen dapper de zee in, leeft de kreeft nu nog voort in de zeeën van Kroatië en haalde hij met liefde voor de vissen de vishaak uit hun snaveltje (brrr). Owen sneller laten eten met de ‘Freek zou…’ regel werkte niet, dat was jammer.

Dankbaar ben ik voor de dvd’s. Díe zijn pas hándig! Owen heeft ‘Freek in het wild’ ongeveer 8x gekeken onderweg. Alleen die ene dvd, want dat is zijn favoriet. Terug lag achterin ook zijn Freekstok (versie 3), want hij had een stok nodig om door woeste stromen te banjeren. Er is deze vakantie 1 stok afgekeurd door mij (die was 1 meter 20 langer dan Owen zelf en paste niet in ons huisje) en 1 stok gesneuveld (riet was niet bestand tegen 20 kilo Owen). Gisteren is stok 3 helaas ook gesloopt. Ik koop wel een keer een bezemsteel voor hem.

In december gaan we Freek live bekijken in HMH, verrassing voor Owen zijn verjaardag dus niet doorvertellen! Ik wil toch ook wel eens zien of mr 1.0 in het echt nou ook zo bijzonder gáááf is. Ik doe mijn slangenleren legging aan, dan hebben we sowieso een match!

Laterrrr!

♡Jells

Blijven lachen om MyJells? Like www.facebook.com/myjells gewoon even!