My one minute of fame!

Ik doe vrijwilligerswerk. Bij Europa Kinderhulp. Ik had besloten hier geen reclame voor te gaan maken, maar lees vooral verder, want het is eigenlijk heel leuk!

Vrijwilligerswerk heeft een beetje een stoffig imago. Ik weet nog wel dat ik zo’n 4 1/2 jaar geleden aan kwam draven op mijn hakjes en dat ik dacht: ‘shit zeg, iemand is vergeten te vermelden dat ik een donkerblauwe of grijze fleecetrui moest dragen!’ Ik haalde ook de gemiddelde leeftijd een stukje naar beneden. Gelukkig is het inmiddels wat verjongd, en ben ik zelf iets ouder: we zijn wat naar elkaar toe gegroeid op dat gebied. Alle mensen in de fleecetruien zijn schatten en ik ga meestal gewoon lekker in mijn spijkerbroek als ik eens een dagje ga vergaderen.

Ik ben verantwoordelijk voor de landelijke PR van onze stichting. Dit is een uitdaging! Afgelopen week heb ik een noodkreet verzonden naar Hart van Nederland: we zoeken met spoed vakantiegezinnen voor zo’n 200 kinderen die normaal niet op vakantie kunnen. En ja hoor, voor het eerst sinds jaren had ik beet: SBS belde me! Ik heb vijf plafondplaten uit het dak gesprongen op mijn werk en was er gewoon druk van!

Een heel geregel om alles bij elkaar te krijgen, maar gisteren was het zover: de opname! Ik mocht als laatst, en daar sta je dan: met een camera op je snaveltje en een microfoon met enorme rode plopkap onder je neus. ‘Spel eerst je naam maar even,’ zei de verslaggeefster, die zag dat ik wel geïntimideerd was door die camera. En bij het spellen ging het al mis, want verrek, hoe spel je je naam als je het te snel wilt zeggen. Blbllbbl-FAAAL!

Daarna ging het wel beter, ik had haar trucje met het spellen door. Na een hoop vragen en antwoorden stond het erop. Appeltje eitje en ik was trots op mezelf!

Nu is het wachten op de uitzending. Zondag is het zover! Ik zit om 22:30u klaar voor Hart van Nederland. En dan maar hopen dat ik er op tv een beetje normaal uit zie, normaal praat, niet stotter, geen gekke gezichten trek, niet gemaakt overkom, mijn haar niet in mijn gezicht is gewaaid, ik niet in de camera keek, ze me er niet uitgeknipt hebben en… Weet je, ik zie het wel! Allemaal kijken! Het onderwerp is heel belangrijk!

♡Jells