NOOIT MEER!

Ik heb altijd al een hekel aan kaascroissantjes gehad. Ze stinken en ik vind die kaas die ze erin stoppen vies.

Vandaag had Owen zijn kinderfeestje. Leuk maar zo vermoeiend. Owen vindt kaascroissantjes heerlijk. En dus verwende ik het joch vandaag eens met 3 mini croissantjes met belegen kaas uit de oven. Makkelijk voor mij na die 6 hyperactieve kids, en lekker voor Owen. Nóóit! NÓÓIT doe ik het meer.

Vanavond was ik lekker wezen sporten, en moe maar voldaan van deze drukke dag zakte ik op de bank. Zo rond een uur of kwart over 11 begon ik vol slaperige moed de tocht richting de bovenverdieping.

Na een plasje rook ik iets onaangenaams uit de richting van de keuken. Dan ga je dus heel raar doen. Ik liep als een konijn door de keuken, heb overal aan gesnuffeld, maar ik kon die rare lucht niet plaatsen. Het rook ernstig naar kaasbroodjes, maar uien zouden ook mee kunnen dingen. Ik heb overal mijn neus ingestoken, heb alles wat maar enigszins de lucht zou kunnen produceren in een afgesloten verpakking gestopt en toog toch maar naar boven.

Boven werd het echter niet minder erg. Ik kreeg een klein angstig vermoedentje. En ja hoor, ik ging zo’n beetje bijna over mijn nek: de penetrante kaascroissantgeur kwam uit Owen zijn kamer. Ik vond het tijd voor ‘het grote licht’, en daar lag het: een grote plas hardgeworden zacht. Doorsnee inclusief spetters: twee m2. Zijn zitzak, zijn bed, het kastje, alles was bespetterd met kaas en croissant. Ik kon wel janken, maar iedere inhaal-snif stonk dus ik heb me ingehouden…

Ik heb de geur een minuut of drie op me laten inwerken met mijn handen voor mijn mond. Toen heb ik René uit bed getrommeld, al was het alleen maar even om de smart te delen. De gedeelde smart kwam niet verder dan ‘getver’, de sprong terug in bed en twee minuten later grootmoeders tip van Google.nl: ‘Gemalen koffie, je moet er gemalen koffie op doen.’ Bedankt schat.

Ik vond grootmoeder een beetje makkelijk. Ik had namelijk het idee dat Owen al een uur of twee geleden zijn kwakje had gedaan. Al het vocht zit inmiddels in het plafond van de keuken, en van de stukjes croissant met kaas kon ik bijna weer een croissantje kneden en afbakken. Er waren rigoureuzere maatregelen nodig.

Ik heb eerst een fijn riekende sjaal om mijn neus en haar geknoopt, zodat ik eruit zag als een gangster. Beetje benauwd maar er bovenop kotsen vond ik nog minder. Daarna heb ik mijn sokken uitgedaan en de stoute badslippers aangetrokken. Het leek me het beste om eerst de croissantsubstantie van de vloerbedekking te halen, en mijn blik (die van de veger) bleek hier perfect voor. Met twee vingers in mijn neus, ademend door mijn mond, zat ik op mijn hurken de boel van de vloerbedekking te schrapen.

Omdat mijn emmer vol zat met schraapsel en ik even geen kaascroissantkots meer kon zien, heb ik de emmer gelaten voor wat hij was en heb ik voor de volgende stap maar mijn grootste pan genomen. Ik gebruik die pan alleen als er eters komen, dus die is anders toch maar nutteloos.

Ik ben sinds vanavond fan van Ajax, heb er een hele fles doorheen gejast en inmiddels ruikt het slecht tot redelijk. Owen had wel goed over het randje heen gemikt, er zaten maar 2 vlekjes op zijn dekbed. Hij heeft niets gemerkt van mijn gescheld en geschoonmaak. Met het grote licht en de grote lucht sliep hij lekker door, zelfs toen ik voor de zekerheid nog even zijn mond schoonveegde met een washand.

Grootmoeders tip heb ik nog wel gebruikt. Die kamer ligt bezaaid met gemalen koffie. Ik heb de hele voorraadkast ondersteboven gehaald, maar heb het gevonden. Morgen kan ik het volgens René zo opzuigen en dan is alles weg. Ik geloof er niks van. Grootmoeder heeft vast niet van alle probleempjes kaas(croissants) gegeten.

♡Jells

Meeleven met Jells? Like dan mijn Facebook pagina www.facebook.com/myjells!

P.s. enkele foto’s…

Voor:20151127_231727

In strijdkledij:20151127_232239

Na:20151127_235928