Valentijn VS frikandellen

Valentijn 2016, het vloog voorbij! Met niks nada noppes van het mannenfront. Zo jammer! Ik heb ter compensatie maar 3,5 frikandel en 5 fudge blokken gegeten. Dat hielp. Een beetje.

Valentijn is, naast commerciële uitmelkerij, altijd superleuk. Stiekem, heeeeel stiekem, hoop iedere vrouw dat ze iets krijgt. Het hoeft niet groot te zijn, als het maar lief is. Of lekker <tandensmiley>. Van de mannen weet ik het eigenlijk niet. Die zouden het ook nooit toegeven natuurlijk.

Ik heb, in heel mijn lange 32-jarige leven, maar één (échte, zoals het hoort) anonieme Valentijnskaart gehad. En ook nog op een moment dat ik verkering had. Zo jammer. Er stond een mysterieuze zin op: ‘Ik weet dat je bezet bent, maar denk er nog eens over na, want ik geef om je.’ Met negen puntjes eronder. Die kaart heeft indruk gemaakt, zo’n 15 jaar geleden. Mijn toenmalige vriendje was kneiterjaloers, door die kaart waar ik nog steeds de afzender niet van weet. Dat vond ik dan weer vrij onzinnig. Enne… waar is die 9-punter op het moment dat je hem dan kunt gebruiken, vraag je je af…

Gisteren heb ik aan Owen uitgelegd wat Valentijn was: ‘Dan geef je degene waar je stiekem verliefd op bent of het meest van houdt een kaartje of een klein kadootje om te laten weten dat je van hem of haar houdt.’ Hij wist het direct voor wie hij wat wilde maken: een rood hart voor… zijn hond. Wat een deceptie. Wat een desillusie. Wat…. Frikandel 1 verdiend!

Vanmorgen kreeg ik een appje van een vriend van me. Een foto met als onderschrift ‘Staan ze er al?’ Op de foto een dikke rij met dranghekken. Helaas, geen project V in mijn straat. Het bleef stil. Frikandel 2: earned!

IMG-20160214-WA0001

Ik wilde eigenlijk Freek uitnodigen voor een Valentijnsetentje. Zou hij het doen? Gewoon, voor de gekkigheid. Ik had al een typsel klaarstaan hè, omdat het schrikkel-Valentijn was mocht het gewoon! Een geweldige brief aan Freek had ik gemaakt. Maar vrijdagmorgen zette Freek met een lachend gezicht op Facebook dat hij naar Spanje vertrok. Dat vond ik 1 frikandel waard.

De koekenman van de markt had me ook gekscherend een kaart beloofd, digitaal welliswaar, maar toch. Ook die kwam niet. Ik had er al niet zulke hoge verwachtingen van, dus ik vond een halve frikandel wel genoeg voor dit leed (zelfs een frikandellenmonster heeft grenzen).

De genoemde fudgeblokken waren gewoon ineens per ongeluk op, daar heb ik niet echt een excuus voor kunnen verzinnen. Valentijnsdag 2016 was een sof. Maar eten maakt veel goed moet ik zeggen. Op naar volgend jaar! Misschien moet ik mezelf dan wat meer promoten…

Enne… schijt aan Valentijn, I love you everyday!

♡Jells

Echte liefde is het als je mijn Facebookpagina liked: www.facebook.com/myjells