Wokken met Onslow

Gisteren gingen we uit eten, toch een klein uitje voor mijn verjaardag. Uit eten doen wij vaak bij ‘de wok’. Een walhalla voor gezinnen: Owen kan ongestoord rondlopen (als hij niet rent krijgt hij een lollie van die Chinese bodybuilderachtige mevrouw) en René kan heel veel eten voor weinig. Ikzelf kan gevulde eieren eten wat ik wil. En daarna patat. Oh, en de beste tip: pak een prikker bij de chocoladetoren, prik hier allemaal aardbeien aan en haal die minstens 5x door de chocoladefontein. De droom van iedere vrouw!

Mijn etentje werd echter lichtelijk verstoord door Onslow (je kent hem wel, van Schone Schijn). Onslow trok mijn aandacht omdat hij 25x achter elkaar heel hard nieste, net in een smal gangetje waar wij elkaar moesten passeren. Ineens moest ik van alles tegelijk doen: remmen, ontwijken, mijn chocolade-aardbeienstokje beschermen tegen rondvliegend snot én Onslow goed bekijken. Ik zag nog net dat alle nattigheid aan zijn spijkerbroek afgeveegd werd. ‘Nou zeg,’ zei zijn wokgenoot, ‘iedereen heeft nu wel gehoord dat je er bent.’ Dat was zo.

Toen Onslow met een bord vol voer weer op zijn plek zat, kon ik het niet laten even te loeren. Omschrijving: 1.70 lang, dikke buik, jaar of 50. René moest me echt tegenhouden want Onslow bracht een hoop opwinding in me teweeg. Maar, en daar komt de connectie met de echte Onslow, deze meneer zat met een strak grijsblauw HEMA-hemd in het restaurant. Compleet met een donkere verkleuring bij de oksels en 2 vlekken op zijn buik. Zijn spijkerbroek zat achter onder zijn oksels en voor onder zijn buik. Aan zijn riemlusje hing een grote bos sleutels, die tijdens het lopen fungeerde als klepel voor zijn klokkenspel. Fijn gevoel. Maar dat vieze hemd en die blote witte armen: daarmee verging mijn eetlust.

Ik snap niet dat zijn partner niets zei over dat hemd. René had een legergroen shirt aan ’s middags, maar die vind ik gewoon niet zo mooi. Het snoetje heeft dus een ander shirt aangetrokken voor mij, na de hint ‘moet jij soms ook nog omkleden?’ Zo gaat dat. Ik vertelde vandaag ook nog heel (eigen)wijs aan hem: ‘Als mannen nou gewoon luisteren naar hun vriendin, dan komt alles goed. Want ik heb meestal gewoon gelijk.’ Dat is wel zo hè, ladies?!

Gelukkig kwam Onslow binnen op het moment dat ik aan de aardbeien met chocola toe was. Ik vond het namelijk ineens onhygiënisch: de wok. Want mensen als Onslow, die 25x niezen en de restjes aan hun broek afvegen, scheppen wel met dezelfde lepel de gevulde eieren op. Ik hoefde niet meer. Aan de andere kant: Misschien is Onslow gewoon heel slim: 25x niezen en de wok is van hem. .

Ik ga voortaan om half vijf, op het moment dat Onslow nog aan zijn 0,5l. blikje bier zit… Ktssshhh.

♡ Jells

Altijd een mooi verhaal voor bij je blikje bier? Like Jells op www.facebook.com/myjells!