Zeg, ken je die van die ezel niet?

Vanmorgen kwam ik aangereden op mijn werk, en daar ging het mis: Mijn parkeerplekje was bezet. Aangezien er een vrachtwagen stond die groter was dan mijn Saxo, ben ik er maar niet tegenaan gereden. Ik zou toch geen indruk maken. Ik ben doorgereden naar de parkeerplaatsen recht tegenover kantoor, waar ik hem netjes in het parkeervak neerzette.

Een half uur later kwam een collega van me langs met de vraag: ‘Zeg, die Saxo is toch van jou hèhhèhhèh?’ Schrik! Wat bleek: mijn auto was gewoon achter me aangereden toen ik uitstapte: hoepla, de parkeerplaats af en zo achteruit het plantsoen in. Vergeten op de handrem te zetten. Collega’s voor het raam, ik voor aap.

Ik ben op mijn tenen stiekempjes overgestoken, zodat verder niemand vanachter de ramen zag dat ik dat deed. Eenmaal aan de overkant heb ik net gedaan alsof het de normaalste zaak van de wereld was om je auto tijdelijk in het plantsoen te parkeren en heb ik de auto teruggezet op het plekje waar hij hoorde. Op de handrem. De vrachtwagenchauffeur die het wél zag, en uiteraard even uit zijn raampje moest hangen om een opmerking te maken, heb ik vrolijk een uitleg gegeven door even aan mijn haar te trekken. Om je eigen dommigheid lachen is nog altijd leuk!

Maar daar komt de ezel uit de mouw: Ik moet bekennen dat dit me al eerder is overkomen. Hoe dom kun je zijn? De eerste keer was het op een wat gevaarlijkere plek. Bob reed toen ik even niet keek achteruit van de parkeerplaats de busbaan op, zodat ik de bus blokkeerde en ook nog een gedeelte van de gewone rijbaan. Ik was boodschappen doen, en Bob stond daar maar dwars te zijn en niemand wist van wie hij was.

Ik durfde toen ik aan kwam lopen ook nog te lachen om de domme doos die de commotie veroorzaakt had. Tót ik mijn eigen autootje herkende en het lachen me licht verging. Ik prees mezelf gelukkig dat er niemand gewond was en was de stoeprand bij het bushokje erg dankbaar. Die was namelijk zo hoog dat Bob niet verder kon, want anders had hij zijn kont de beddenzaak ingeboord. Echt, ik heb geen idee waarom Bob zo graag zijn kont overal in wil steken.

Nu denk je: het verhaal met de ezels is uit. Nou, niet dus. Want ik doe altijd alle domme dingen twee keer. Wordt vervolgd…

Ieeeehhhaaaah!

♡Jells